PIGDRIVE

Een kijkje nemen in de varkensstal, dat kan bij onze PigDrive. Met de fiets of met de auto kun je via een speciaal aangelegd bordes een blik werpen in de stal. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen een kijkje te komen nemen. In de stal hebben wij een skybox gerealiseerd omgeven door glas. Vandaaruit lijkt het net alsof je zelf tussen de varkens staat.

Voor wat informatie en leuke weetjes kun je ons filmpje bekijken via een LCD scherm, die in de skybox is opgehangen. Zo worden bezoekers voorzien van informatie over het houden van varkens in Nederland. Op deze manier willen wij dan ook graag de mensen laten zien hoe de varkens groeien in ons varkensrijk.

Wij ontmoeten u graag een keer bij PigDrive Brilman Bathmen.

MINI-NATUURPARK “HET BROAKE BOS

Schotse Hooglanders en een Bentheimer varken met drie biggen scharrelen rond in ons nieuwe mini-natuurparkje Het Broake Bos in Bathmen.

Al generaties lang, sinds ongeveer 1850, zijn wij in het bezit van een bosperceel vlak bij ons bedrijf. Het bos had vroeger een nuttige functie door het leveren van bouwhout en plaggen voor boerderij “De Broake”, die in Bathmen lag. De laatste decennia deden we niet zoveel meer met het bos en kwamen wij tot het idee om er speciale rassen in uit te zetten.

De Schotse hooglanders, zwart in dit geval, zijn heel geschikt om het hele jaar als grazer te worden ingezet, al worden ze hier bijgevoerd. Ze hebben weinig verzorging nodig en zijn zelden agressief. Het Bonte Bentheimer landvarken is een oud varkensras dat veel voorkwam in de grensstreek, ook in Twente en Salland. Nadat het ras tot 1950 veel gefokt werd werden de aantallen daarna snel lager door een veranderende consumentenvraag en was het ras rond 1990 bijna uitgestorven.

Kom deze prachtige dieren aanschouwen in ons mini-natuurpark. Er lopen geregeld biggetjes rond van het Bonte Bentheimer landvarken.

Brilman Bathmen